FLE

Fotografen: Erik Frenne

Den 1 december utsågs Sofie Jonsson till årets framtida kvinnliga ledare och tillika vinnare av Female Leader Engineer 2015.

Juryns motivering lyder: ”Utmärkelsen Female Leader Engineer 2015 går till en person som personifierar ett modernt, involverande ledarskap. Med en grundmurad trygghet i sig själv och sin egen förmåga ser hon det som sin viktigaste uppgift att i sin ledarroll lyfta andra, att visa engagemang och omtänksamhet för att på så sätt frigöra kraften hos samtliga i teamet. Hon är en positiv problemlösare som genom sitt naturliga och självklara sätt har en förmåga att få andra med sig. Vinnaren kombinerar beslutsamhet, mål- och resultatfokus med ett stort ansvarstagande. En ledare för framtidens utmaningar!”

Utmärkelsen delas ut i samarbete med AstraZeneca, Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania, Skanska, Proximo och Kvinnokompetensen. Vi på Proximo är stolta och glada över att för tredje året i rad ha fått förtroendet av Female Leader Engineer att driva och leda urvalsprocessen, från start till mål. Stort tack till samtliga deltagare i årets process, ni har imponerat stort på oss och vi är övertygade om att vi kommer att få se mer av er alla framöver. Till sist ett stort grattis till dig Sofie, vi ser fram emot att följa din fortsatta karriär!